YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

25 Aralık 2013 Çarşamba

İRMİKLİ LOKUM





MALZEMELER
*1kg. süt
*9 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı şeker
*100 gr. tereyağı
*1 poşet toz şanti
*1 kase Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI
Süt,şeker ve irmiği bir tencereye alıp çırpın,
ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin,
kaynayınca tereyağını ekleyip ocağı kapatın.
Soğuyunca içine toz şantiyi ekleyip karıştırın,ellerinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,
Hindistan cevizine bulayın,serviz tabağına alıp ortalarına fındık yerleştirin (ben ceviz koydum)
buzdolabında birgün bekletip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder