YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

2 Aralık 2013 Pazartesi

HAZIR YIUFKADAN BAKLAVA





MALZEMELER

*500gr. hazır baklava yufkası
*250 gr. dövülmüş ceviz

ÜZERİ İÇİN

250gr. tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz)
1 çay bar. sıvıyağ

ŞERBETİ
*4 su bar. şeker
*4 su bar. su


HAZIRLANIŞI
Önce şerbet malzemelerini bir kapta kaynatın,kaynamaya başlayınca 15 dk. daha kaynatın 1-2 damla limon suyu sıkın,altını kapatın.

Yufkaları paketten çıkarın,üzerlerini örtün çok çabuk kuruyorlar,
bir yufkayı alıp tezgaha serin üzerine ceviz serpin,oklavaya sarın iki ucundan elinizle sıkıştırarak büzün,
fırın tepsisine yerleştirin,tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın,
tatlıyı dilimleyin,tereyağı ve sıvıyağı iyice kızdırın baklavanın heryerine gelecek şekilde üzerine dökün,180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin,
fırından çıkan tatlının  ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine gezdirin,
tepsinin üzerine streç film kapatın ,1-2 saat sonra servis edebilirsiniz.
 

2 yorum: