YEMEK TATLI KURABİYE SALATA PASTA ÖRGÜ ELİŞİ HOBİ

hürriyet

1 Mart 2013 Cuma

KABAK TATLISI





MALZEMELER
1 Kg. Soyulmuş Balkabağı
2 Su Bardağı Toz Şeker

HAZIRLANIŞI

Balkabağı istenilen büyüklükte dilimlenir, yıkananıp süzülür . Ardından kabak dilimleri bir tencereye konulur. Üzerine 2 su bardağı toz şeker dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Tencerede  kabak dilimlerinin suyunu salması için “bir gece boyu” bekletilir.

Suyunu salmış kabak tenceresi ocak üzerine alınır ve kaynatılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılır.Kısık ateşte   suyunu çekene kadar pişirilir ve kabak tatlısı tencere içerisinde soğumaya bırakılır.Üzerine ceviz eklenir.
AFİYET OLSUN...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder